Dansstijlen

Salsa

Salsa is een bekende dansvorm die op dit moment erg ‘hot’ is. Oorspronkelijk uit Cuba, maar later overgewaaid naar onder meer de Verenigde Staten. Hier is de LA style (van Los Angeles) ontstaan, die momenteel het meest wordt gedanst. Tijdens de lessen wordt er ook aandacht besteed aan merengue, aangezien deze muziekstijl vaak in het uitgaansleven wordt gedraaid.

Ladies styling

Ladies styling, ook wel solo salseras genoemd, is speciaal voor dames die al enige ervaring hebben met Salsa, om hun danskwaliteiten verder te verfijnen. Er is aandacht voor draaitechnieken, bodymovements, shines en hoe dit alles in praktijk te brengen tijdens het dansen met de heer.

Streetdance

Deze dansvorm is ontstaan in de achterbuurten van New York en met de jaren verspreid over de hele wereld. Er wordt gedanst op r&b en hip hop, het liefst ondersteund door een duidelijke beat in de muziek. Tijdens de lessen wordt er gewerkt aan een explosieve choreografie en wordt gebruik gemaakt van populaire songs.

Reggaeton

Ontstaan in de underground van Panama, de Dominicaanse Republiek en Puerto Rico. De muziek is een combinatie van Panamese rap waaraan de ritmes van Bomba en Salsa zijn toegevoegd.Reggaeton en de bijbehorende dans zijn later overgewaaid naar Cuba en de rest van de wereld.

Zumba

Zumba is een nieuw fitnessfenomeen op dynamische latin-muziek en andere wereldmuziek vol exotische danspassen, die voor iedereen makkelijk te volgen zijn. Het is een mix van salsa, merengue, reggaeton, samba, hip hop, flamenco en buikdans . Het is daarnaast een goede workout voor het hele lichaam.Lekker dansen en tegelijkertijd werken aan het een betere conditie en spierversteviging.

Zumba Gold

Zumba Gold is bedoeld voor de actieve personen boven de 50 jaar. Het is een prettige workout, speciaal afgestemd op die leeftijdscategorie.

Zumba Kids

Ook wel Zumbatomic genoemd, is voor de kleintjes onder ons. Het is een dansworkout die spelenderwijs wordt gebracht en waarbij de kinderen kennis maken met verschillende soorten dansstijlen.Comments