Biografie


Al op jonge leeftijd begon Aronnette Martis met klassiek ballet en Antilliaans folklore. Op haar zestiende ging ze naar haar moeders geboorteland: Curaçao. Daar kwam ze voor het eerst in aanraking met salsa. Terug in Nederland, begon ze gelijk aan salsalessen en al gauw kwam ze in een salsa dansgroep terecht waarmee ze optrad in het Lucent Danstheater. Hierna heeft ze in verschillende dansgroepen gezeten waarmee ze ook optredens in Braziliaanse en Afrikaanse dans gaf. Vanaf 2006 heeft Aronnette met haar danspartner Gregory Martis verschillende salsashows gemaakt en hiermee opgetreden. In datzelfde jaar behaalden Aronnette en Gregory de derde plaats op het Dutch Open Salsa Championship te Den Haag!

Naast salsa en Braziliaanse en Afrikaanse dansen, geeft ze ook lessen en optredens in Streetdance. Ze heeft deze stijlen gedanst met verschillende dansgroepen waarmee ze optrad in binnen- en buitenland. Verder heeft ze zoukshows en demonstraties met Willem Engel verzorgd en heeft ze van september 2010 tot en met februari 2011 getourd met de theatervoorstelling Caribbean Cocktail.

Met lesgeven begon ze in het jaar 2000 toen ze assisteerde bij salsalessen en een jaar later met het geven van ladies styling (salsa voor dames) lessen bij dansschool Salsaventura in Den Haag. Sinds 2008 geeft ze ook salsa, zumba en salsa styling bij dansschool Dos Bailadores in Leiden en in 2013 is kizomba aan het programma toegevoegd. De lessen worden gekenmerkt door veel aandacht aan techniek en een grote doses plezier!

Begin 2009, heeft ze haar Zumba Basic 1 certificaat gehaald en was ze één van de eerste instructeurs in de randstad. In de eerste week van september 2009 heeft Aronnette tijdens de Zumba Conventie in Orlando te Verenigde Staten, haar certificaten voor Zumba Gold en Zumbatomic behaald! Zumba Gold is met name ontwikkeld voor de actieve oudere vanaf 50 jaar. Zumbatomic is bedoeld voor kinderen tussen de 4 en 12 jaar.

Comments